Om Oss

/kajsa-pres-2.jpg

Nina heter jag och är född -72. Har alltid älskat hundar men först -93 skaffade vi en egen, en dobermann. Snart därefter fick vi tre barn och han blev mer en sällskapshund. -03 skaffade vi vår första schäfer, en tik på foder som var välmeriterad (BHP 3, SchH 3, kkl etc). Jag blev helt såld på rasen och köpte en tikvalp -04 (Kwai-San's Ebon). Av en slump fick jag reda på att det fanns ortsgrupper inom Schäferhundklubben och blev medlem i Lövsättra där jag än idag tränar och är aktiv inom föreningen.

Mina första kullar är av exteriörlinjer då jag tycker om helheten. Dock har jag inte fått fram de vackraste schäfrarna men många trevliga och energiska hundar som tycker om att arbeta. Min senaste kull - F-kullen - är en s k kombo där min tik parades med en hane av brukslinjer. Tokigt tycker många men jag såg många likheter i dessa och vad jag vill få fram. Kvar i kullen har vi Frazze - en jättehärlig hane med underbar näsa, härlig följsamhet och vilja. Varför jag valde Razzel är för att jag personligen tycker det är svårt att hitta det jag vill ha i hundar från exteriörlinjerna.

/kajsa-pres-1.jpg

Kajsa född -00 och uppvuxen med schäfrar. I alla år har hundarna sovit med henne i sängen. Även som mycket liten tyckte hon om att träna med mina hundar och vi lovade henne en egen när hon fyllde 12. Det blev Mannos Qross som är hennes allra första och egna hund. Q är trevlig och jobbar fint i spåret och skyddet men är knepig i lydnaden. Kajsa har stora ambitioner och när hon ringde oss strax innan jul 2015 från Kroatien (där hon var med en vän som skulle para sin tik) och sa att hon ville köpa en tikvalp kunde vi inte säga nej. Så dagen innan jul kom hon hem med Kika Beauty of the Beast, en grå liten tik med inskränkningar i anatomin men riktigt rolig att arbeta med. Hittills har de vunnit SSM Ungdom BSL 1 och erhållit en IPO 1.

Till vardags går Kajsa Hundsport på Forshagaakademin. Hon är även en duktig fotograf som gärna tar bilder på träningar och tävlingar.

Välkommen

Här finner Du aktuell info om oss och våra hundar!

Aktuellt 

21 apr: IGP Uppsala Bk

4 maj: IGP Sk Lövsättra

12 maj: DM IGP 3 Järfälla Bk

25-26 maj: Schäferslaget

30 maj-1 jun: Himmelfärdscupen Enköping Bk

20-21 jul: Herning Open Danmark

9-11 aug: SSM IGP Hofors

2-6 okt: WUSV Italien

Följ Oss

Nyhetsbrev